ساختار های سلولی متفاوت در انواع چوب ویژکی های فیزیکی مختلفی را به آن ها می دهد. از رنگ گرفته تا بو و مزه هایی که چوب ها دارند. همین ویژگی های فیزیکی برای تشخیص جنس چوب ها بکار می روند و در این مقاله قصد داریم سه روش تشخیص کیفیت چوب را به شما معرفی کنیم.
مگاوود تولید کننده و صادر کننده چوب های روسی در روسیه می باشد، جهت اطلاعات بیشتر و خرید مستقیم از کارخانه می توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.
تشخیص جنس چوب با رنگ
بیشترین میزان اختلاف رنگ در لایه درونی چوب وجود دارد و لایه بیرونی در اکثر گونه های چوبی رنگ سفید روشن دارد. مثلا رنگ چوب گردو خاکستری تا قهوه ای مایل به سیاه، چوب راش کرم تا صورتی، رنگ شمشاد زرد لیمویی، رنگ اکالیپتوس قهوه ای مایل به قرمز، رنگ کاج رنگ سفید مایل به کرم می باشد.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که پس از قطع درخت و تبدیل آن به الوار و .. رنگ آن در معرض نور خورشید و اکسیژن هوا تیره تر هم می شود.
یک نمونه بارز چوب توسکا است که به خاطر اکسید شدن از سفید به رنگ قرمز می رسد و به مرور زمان قهوه ای مایل به زرد و یا چوب اقاقیا به سبز روشن تا قهوه ای تیره تغییر می یابد
مزه چوب
برخی گونه ها را می توان با طعم و مزه ای که دارند شناسایی کرد. البته این را بدانید که این روش برای همه درختان کاربرد ندارد. طعم چوب هم به خاطر برخی مواد موجود روی سطح است که هرچه چوب تازه تر باشد طعم بیشتری دارد.
مواد استخراجی روی سطح چوب بلوط بسیارند و برای همین طمع تلخی دارد و چوب گونه لیبوسدروس و چوب نوش از لحاظ ساختمانی شبیه هم هستند اما لیبوسدروس دارای طعم گس (پوست انار را بچشید) و طعم چوب نوش تلخ است.
بوی چوب
در شمال ایران دیده اید که لباس ها را در کمد های جوبی می گذارند این چوب ها دارای عطر خاصی هستند که حشرات را دفع می می کنند و به همین دلیل موریانه و دیگر حشرات چوبخوار به آن ها نزدیک نمی شوند. چوب کاج بوی رزین ، چوب افرا بوی توت فرنگی ، چوب تیک بوی چرم سوخته ، چوب سراتوپتانوس بوی کارامل ، چوب کاتالپا بوی نفت ، چوب زربین بوی مطبوع ، چوب سرخدار بوی نامطبوع دارند. این روش نیز با توجه به اینکه بوی چوب پس از کذر زمان کم می شود همیشگی نیست.