whatsapp
تخته چنار | انواع درخت چنار | ویژگی های چوب چنار

تخته چنار

4.7/5 - (3 امتیاز)

چنار یکی از نمادی ترین درختان با ارتفاع بلند بوده که در دسته پهن برگان قرار می گبرد و در فصل پاییز برگ هایش می ریزد، پس خزان پذیر است. این درخت گونه های زیادی داشته که برخی از محبوب ترین آن ها را همراه با مشخصات فیزیکی و کاربرد هایشان در ادامه این مقاله بررسی خواهیم کرد. درخت چنار بومی منطقه امریکای شمالی است و با اینکه نسبت به خشکی مقاومت بالایی دارند در نزدیک رودخانه ها و رطوبت دیده می شوند. تخته چنار یکی از پر مصرف ترین انواع چوب ها در کشور ما بوده که در صنایع بسیار متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد.

جهت آشنایی چوب ساسنا می توانید به این بخش مراجعه نمایید .

انواع درخت چنار

چنار آمریکایی

این گونه که همانطور که گفته شد بومی شامل قاره آمریکا است و در کانادا و ایالات متحده دیده می شود. این درخت تا ارتفاع 40 متر می تواند رشد کند و پوست تنه آن دارای نقش و نگار های بیشتری نسبت به دیگر گونه هاست این درخت همچنین میوه ای کروی شکل و بدون کرک دارد و برگ های آن سه لوپ و 5 لوپ است.

چنار خوشه ای 

گونه ای زیبا و خاص از این درخت که در ایالات متحده و مکزیک دیده می شود و می تواند تا 35 متر رشد کند و دارای چندیت تنه است و تنه اصلی به شکل واحد رشد نمی کند.

چنار خاوری

این گونه درختی است که در ایران در شهر هایی مانند اصفهان تهران ارومیه و البرز و …. دیده می شود. برگ های سه گوش دارد و تنه آن می تواند تا 8 متر و به قطر 1 متر رشد کند. اما نمونه هایی با عمری بسیار طولانی در کشور دیده شده که تا 18 متر طول و تا 4 متر هم قطر داشته اند.

تخته چنار

مشخصات چوب چنار

وزن مخصوص تخته چنار .57 است به این معنی که نیمه سنگین و نیمه سخت است و بافت آن همگن و راست تار است. از نظر بافت شباهت بالایی به راش دارد. حلقه های سالانه ای که درون تنه شکل می گیرند واضح نیستند و رنگ پوسته بیرونی زرد است درون چوب نیز تقریبا به خاکستری روشن می زند. وقتی این درخت پیر می شود چوب آن به رنگ قهوه ای روشن در می آید.

از ویژگی های محبوب چوب چنار می توان به رنگ پذیری و چسب خوری بالای آن اشاره کرد. با توجه به پرز دار بودن چوب به راحتی پرداخت نمی شود و با آنکه سرعت خشک شدن بالایی دارد زود تاب بر می دارد  با توجه به کیفیت نسبتا بالایی که دارد و همچنین فراوانی بالا از محبو ترین چوب ها در بازار به شمار می آید.

حتما بخوانید : 

با ویژگی های چوب درخت بید آشنا شوید

چوب سرو و کاربردهای آن را بشناسید

3 روش برای تشخیص جنس چوب که باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *